Get Adobe Flash player

EU támogatott projektek


 


Technológia fejlesztés az "AQua Form" Kft.-nél


 


Az "AQUA FORM" Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. győri telephelyén hőszigetelő üveggyártó gépsort, állványos rakodórendszert, állványos rakodórendszerhez tároló polcot, állványos rakodórendszerhez emelő villát, vertikális mosó-szárítóépeket, vertikális csiszoló-maró-fúrógépet, valamint kézi tömítőgépeket vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 280,387 millió forintos támogatás segítségével.


Az „AQUA FORM” Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. 2005-ben jogutódlással alakult. Jogelődje az Aqua Form Bt. 1990-ben alakult Győrben családi vállalkozásként. A társaság már a kezdetektől síküveg továbbfeldolgozási tevékenységet végez, így mára már jelentős tapasztalattal rendelkezik a területen. A társaság a piaci igények változásának hatására folyamatosan bővítette a termékprofilját. A társaság építőipari üvegtermékek forgalmazásával és feldolgozásával, funkcionális üvegszerkezetek gyártásával foglalkozik. A társaság a gyártókapacitásait győri telephelyén alakította ki. A telephely korszerű felszereltsége, lehetővé teszi a különböző üvegtípusok teljeskörű megmunkálását, különleges igényeket kielégítő üvegszerkezetek összeállítását, egyedi belsőépítészeti üvegtermékek gyártását. A társaság minőségi elkötelezettségének, kvalifikált szakember gárdájának, dinamikus piacpolitikájának, valamint folyamatos technológia- és termékfejlesztésének köszönhetően, az üveggyártás piacon egyre szélesebb körben vált ismertté.


Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása, jelentős kapacitásbővítés elérése, valamint egy teljes mértékben robotizált technológiai gépsor kialakítása, mellyel a már meglévő gyártási technológiát ki lehet váltani. A fejlesztés célja továbbá jelentős hulladék és selejt szám csökkenés elérése, mellyel az eredményesség javítható.


A projekt keretében megvásároltunk 1 db hőszigetelő üveggyártó gépsort, 1 db állványos rakodórendszert, 1 db állványos rakodórendszerhez tároló polcot, 1 db állványos rakodórendszerhez emelő villát, 1 db vertikális mosó-szárítóépet standard síküveghez VTIS modell, 1 db vertikális mosó-szárítóépet standard síküveghez VOT modell, 1 db vertikális csiszoló-maró-fúrógépet, valamint 2 db kézi tömítőgépet. A gépek korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.


A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.


A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök segítségével egy rendkívül versenyképes, Magyarországon egyedülálló üvegfeldolgozó üzem jött létre, így a piacon felmerülő, bármilyen termékigényt csúcsminőségben képesek vagyunk kielégíteni. Az új gépsornak köszönhetően jelentősen átalakult a gyártási folyamatunk, jelentősen bővült a kapacitásunk, csökkentettük a felhasznált segédanyagok mennyiségét, valamint csökkentettük a hulladék és a selejtek számát.


A projekt megvalósítása hozzásegített minket versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.


„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 280 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”


A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00340


Befejezés időpontja: 2017.03.08.; Támogatás aránya: 35%

Üveggyártó technológia és ingatlan kapacitások fejlesztése az Aqua Form Kft-nél

 

Az Aqua Form Kft. közel 97 millió Ft-ot nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból 1 db raktár-állványokkal és félautomata ProLam 46 LTR-TD Kombi laminált-üveg vágósorral ellátott félautomata HEGLA daru-adagoló berendezés az üzemeléséhez szükséges szoftverrel, 1 db 3E PC 2660 granulátor kidobó, 1 db Genius 37 CT táblavágó gép és 1db 3 részes üvegleszedő híddaru került beszerzésre és üzembe helyezésre, és elkészült 1813 m2-es gyártó- és raktárépület a győri telephelyünkön. A projekt az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológia fejlesztés Operatív Programja keretében valósult meg.

 

Az Aqua Form Kft. jogelődje az Aqua Form Bt. 1990-ben alakult Győrben családi vállalkozásként. A folyamatos bővülés eredményeként 2004-től Kft-ként működik. A társaság saját tulajdonú székhelyén Győrben végzi tevékenységét. Technológia fejlesztés és raktározási kapacitásának növelése végett nyújtottunk be pályázatot az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológiafejlesztés pályázaton.

 

A társaság célja versenyképességének javítása és piaci pozíciójának megtartása és erősítése. A társaság a cél érdekében folyamatos termékfejlesztéssel és az ehhez szükséges beruházásokkal kívánja növelni magas hozzáadott értékű termékeinek arányát és volumenét. A társaság vevőinek minél magasabb szintű kiszolgálására törekszik, ennek érdekében valósította meg technológiai- és raktárkapacitás fejlesztését.

 

A projekt során bővítésre került a társaság tulajdonában lévő területen a raktárépület 1813,61 m2-rel. A kibővített épület lehetőséget biztosít a társaság raktározási és gyártási kapacitásának bővítésére.

Az eszközbeszerzés során 1 db raktár-állványokkal és félautomata ProLam 46 LTR-TD Kombi laminált-üveg vágósorral ellátott félautomata HEGLA daru-adagoló berendezés az üzemeléséhez szükséges szoftverrel, 1 db 3E PC 2660 granulátor kidobó, 1 db Genius 37 CT táblavágó gép és 1db 3 részes üvegleszedő híddaru került beszerzésre és üzembe helyezésre.

 

A projekt során a beszerzésre kerülő eszközök beszerzési ára módosult, ami érintette a szerződés forrásszerkezetét is. Ezek a változások azonban a projekt célkitűzéseire nem voltak hatással, a társaság annak maradéktalan teljesítését tartotta szem előtt. A módosítások nem befolyásolták a szerződésben vállalt vállalási feltételek teljesíthetőségét.

 

A projekt megvalósításának eredményeképp a társaság erősíteni tudta verseny- és adaptációs képességét, valamint bővíteni tudta gyártási volumenét.
"Innovációs technológiafejlesztés az Aqua Form Kft.-nél"
Az AQUA FORM Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. (9025 Győr, Bécsi u.14.) Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére tárgyú pályázat keretében "Innovációs technológiafejlesztés az Aqua Form Kft.-nél" címmel, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből, 25 millió forint támogatásban részesült, a beruházás értéke közel nettó 57 millió forint.

A pályázat azonosító száma: GOP-1.3.1-11/C-2012-0644
A projekt megvalósítási helye: 9025 Győr, Bécsi u.14. Hrsz.:0270/4.
A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. www.magzrt.hu.

Az Aqua Form Kft. Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére címmel nyújtott be pályázatot.

Az Aqua Form építészeti üvegtermékek forgalmazásával és feldolgozásával, funkcionális üvegszerkezetek gyártásával foglalkozik. A cég 1990-ben alakult meg családi üvegfeldolgozó vállalkozásként, mely a piaci igények hatására folyamatosan bővítette termékportfólióját és szolgáltatásainak repertoárját. A győri telephely nyugat-európai színvonalú felszerelései lehetővé teszik a különböző üvegtípusok teljes körű megmunkálását, különleges igényeket kielégítő üvegszerkezetek összeállítását, egyedi építészeti üvegtermékek gyártását.

A fejlesztés során az eddigi műszaki és technológiai hiányosságokat szüntettük meg, egy Masterbend MB850 Hajlítógépet szereztünk be. Az új berendezés a hőszigetelt üvegek távtartóinak gyártásban a manuális munkafolyamatot minimumra csökkenti (szabás, összeillesztés, forrasztás) önállóan végzi, így a hiba lehetőséget teljesen kizárja, valamint az eddigi 200-250 db helyett, 800-850 db legyártását teszi lehetővé egy műszakban.

Az új eszközzel a ráfordított idő jelentősen csökkeni fog, mely egyben minőségi javulás mellett, jelentősen hatékony termék előállítást is eredményez. A társaság a megvásárolt géppel szélesebb spektrumban tudja kiszolgálni vevői és partnerei igényeit.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódik a társaságunk napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. A társaságunk a gyártást mindenkor korszerű eszközökkel és gépekkel kívánja kiszolgálni, mivel ez lehet a garancia versenyképességünk és költséghatékonyságunk javulására. A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépnek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedni fog. A fejlesztést a győri telephelyünkön valósítottuk meg, mely fejlesztés elősegíti a jelenlegi munkahelyek megtartást. Az "Aqua Form" Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. (9025 Győr, Bécsi u. 14.) a GIP-2.1.1-08/B-2008-0041 pályázat keretében "Üveggyártó vállalkozás új gyártósorának beszerzése, csarnoképület és kapcsolódó komplex fejlesztése" címmel 57.666.493,- Ft támogatási összegben részesült, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.


A pályázat azonosító száma: GOP-2.1.1-08/B2008-0041

A projekt megvalósítási helye: 9025 Győr, Bécsi u. 14.

A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynöks
ég (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.) www.magzrt.hu

Az Aqua Form Kft. vállalkozásfejlesztési projektjének célja új korszerű szigetelőüveg-gyártó kapacitás kiépítéséhez és raktárkapacitás bővítéshez kapcsolódó komplex technol
ógiai fejlesztés megvalósítása. A fejlesztés 4 egymáshoz kapcsolódó tevékenységre bontható: gyártástechnológia, raktárépítés valamint marketing tanácsadás és üvegipari szakképzés igénybevétele. A projekt elvárt eredménye, hogy erősítse a társaság innovációs, adaptációs és piacra jutási képességeit, versenyképességét.

A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során a beszerzett eszközök segítségével kialakított rendszer hozzájárul a társaságnál a szolgáltatás modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a környezeti fenntarthatóság javításához. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot
a piaci pozíció megerősítéséhez, és a versenyképesség javításához.

Az Aqua Form Kft. (9025 Győr, Bécsi út 14.) 26.183.506 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el. A GOP-2.1.1-09/A-2009-0021 azonosító számú pályázat megvalósításával üvegmegmunkáló központ, üvegszabász asztal, félautomata üveglap tároló rendszer megvásárlására, telepítésére, üzembe helyezésére került sor.
A projekt során megvásárolt eszközök minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is. A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök rendkívül energiatakarékosak, egyszerű a kezelésük és a legmagasabb minőséget képviselik. A projekt megvalósítása során beszerzett gépek hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez.
Az Aqua Form Kft. (9025 Győr, Bécsi út 14.) 26.183.506 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el. A GOP-2.1.1-09/A-2009-0021 azonosító számú pályázat megvalósításával üvegmegmunkáló központ, üvegszabász asztal, félautomata üveglap tároló rendszer megvásárlására, telepítésére, üzembe helyezésére került sor.

A projekt során megvásárolt eszközök minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is. A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök rendkívül energiatakarékosak, egyszerű a kezelésük és a legmagasabb minőséget képviselik. A projekt megvalósítása során beszerzett gépek hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez.

A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez.Pályázat: GOP-211-11/A Mikrovállalkozások fejlesztése


Projekt neve: Technológiai korszerűsítés kapacitásbővítéssel az Aqua Form Kft-nél
Projekt rövid leírása: A projekt keretében a tervezetteknek megfelelő műszaki tartalommal egy darab üvegipari vágógép került beszerzésre.

Kedvezményezett: „AQUA FORM” Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft.; 9025 Győr, Bécsi u. 14..; 06-96/517-796

Közreműködő szervezet: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.,
Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. Irodaház.
Tel: 06 40 200 617, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.magzrt.hu

Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága
vagy Közép-Magyarországi Operatív Program Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.gov.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
„Magyarország Megújul”